RECLAMAȚII PRODUSE
Formular de reclamaţii pentru returnare:
- PDF formular reclamaţii,
- Te rugăm descarcă acest formular, tipăreşte şi completează. Trimite-l ulterior împreună cu produsele pe adresa noastră.
Schimbul produselor:
Nu ţi se potrivesc produsele livrate? Nu-ţi fă griji! Prin lege este stabilit termenul de 14 zile pentru returnare/schimbare de produse. Noi îţi garantăm schimbarea mărimii sau schimbarea cu orice alte produse, complet gratuit şi fără taxe în termen de 30 zile. Totul depinde de acordul comun, şi de aceea nu ezita şi contactează-ne! Condiţiile pentru schimb le găseşti mai jos!
Returnarea produselor (retragere din contract):
În cazul în care nu eşti mulţumit cu produse, le poţi returna în termen de 14 zile (la noi în 30 zile) de la data preluării coletului, conform procedurii recomandate trecute mai jos. Această returnare de produse este considerată ca renunţare unilaterală la contractul de cumpărare conform § 53 alin. 7 din Legea nr. 40/1964 Codul civil din Republica Slovacia cu modificările ulterioare. Termenul de returnare a banilor în cazul renunţării la contractul de cumpărare conform § 53 alin. 7 din Codul civil din Republica Slovacia este de 30 zile de la primirea anunţului de retragere din contractul de cumpărare.
Reclamarea serviciilor de transport:
Coletele noastre sunt ambalate cu grijă de către un personal experimentat şi suntem ferm convinşi, că vor ajunge la tine în cel mai scurt termen şi mai ales în regulă pentru liniştea ta. Drumul din depozitul nostru până la tine este realizat prin partenerul contractual societatea de curierat GLS.
La preluarea coletului să fii atent mai ales la:
- Deteriorarea mecanică vizibilă,
- coletul ud,
- colet deschis sau resigilat.
Întotdeauna verifică cu atenţie coletul şi în cazul eventualelor defecte nu ezita sa faci reclamaţie la curier! Completează cu el protocolul despre deteriorarea coletului, eventual protocolul de reclamaţie. Nu ezita să ne contactezi, noi te vom ajuta cu plăcere la rezolvarea acestei probleme.
Reclamarea produselor:
Pentru produsele noastre oferim o garanţie de 24 de luni. Termenul de garanţie începe din ziua preluării produselor şi se referă la defectele produselor care apar în perioada termenului de garanţie. Garanţia nu va fi recunoscută în următoarele cazuri:
- Dacă produsele au fost utilizate pentru alt scop decât cel pentru care sunt destinate (de ex. pantofii indicaţi pentru sală i-ai utilizat în exterior, cu pantofii indicaţi pentru alergare ai jucat fotbal, etc. …)
- Modificări şi intervenţii în structura produsului
- Uzura normală
- Îngrijire neconformă cu intrucţiunile
- Lipsa întreţinerii produsului
- În caz de deteriorare mecanică apărută ca urmare a manipulării neatente
Produsele noastre sunt de o calitate excelentă şi sperăm că veţi fi mulţumit/ă cu ele! În cazul apariţiei unui defect de fabricaţie rar sau alt defect, nu ezita să ne contactezi. Ne vom înţelege în privinţa modalităţii de rezolvare.
Condiţiile de schimb şi returnare a produselor
În cazul schimbului sau returnării produselor neutilizate este necesar să se respecte aceste condiţii:
- Produsele trebuie să fie nedeteriorate
- Produsele nu pot fi utilizate
- Produsele trebuie să fie complete
- Produsul trebuie să fie cu etichetă
- Împreună cu produsele trimite şi formularul de reclamaţii completat corect. ( PDF formular reclamaţii )
- Produsele pe care le trimiţi nu trebuie să fie cu plata ramburs !
Când faci o reclamaţie trebuie să ai în vedere următoarele fapte:
- Defectele trebuie să fie reclamate la vânzător fără întârzieri nejustificate conform § 599 din Legea 40/1964 MO din Republica Slovacia astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 285/2009 MO,
- Garanţia nu se referă la produsele uzate prin utilizarea obişnuită conform § 619 din Legea 40/1964 MO din Republica Slovacia, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 285/2009 MO,
- produsele reclamate nu trebuie să fie murdărite, mucegăite, ude, urăt mirositoare şi aceasta conform Legii nr. 258/2000 privind protecşia sănătăţii publice, din Republica Slovacia. Astfel de produse nu vor fi acceptate pentru procedura de reclamaţii,
- intervenţiile mecanice asupra produselor nu sunt luate în considerare pentru reclamaţie,
- îngrijirea produselor trebuie efectuată în acord cu eticheta de pe produsul respectiv (modalitate de spălare, călcare şi uscare sau restricţiile).
Produsele trebuie utilizate conform cu scopul utilizării:
- pantofii din colecţia Originals nu trebuie să fie utilizaţi pentru activităţi sportive
- pantofii pentru alergare nu trebuie utilizaţi la fotbal, sporturi de sală, tenis, turimsm montan
- pantofii pentru sporturile la sală nu trebuie utilizaţi pentru activităţi în afara sălii şi nu pot fi utilizaţi pentru fotbal la sală (pentru acest scop sunt pantofi speciali pentru fotbal de sală)
- pantofii outdoor nu trebuie utilizaţi pentru scopuri sportive – fotbal, tenis şi sporturi de sală
- crampoanele trebuie utilizate conform scopul utilizării (AG – gazon sintetic, FG – gazon natural, HG – suprafaţă dură („zgură”, gazon uscat); IN – pantofi de sală)
- crampoanele trebuie să fie îngrijite – după utilizare se usucă fără acţiunea directă a sursei de căldură (de ex. umplere cu ziare) şi întreţinere cu utilizarea cremelor (nu este valabil pentru crampoanele sintetice de tip F10 la F50)
- pantofii nu se spală în maşina de spălat
- genţile nu trebuie supraîncărcate şi trebuie să se prevină deteriorarea în timpul purtării prin atingerea de obiecte ascuţite (agrafe, catarame de la curele, decoraţiuni de metal de pe îmbrâcăminte etc.)
Adresa, la care ne poţi trimite reclamaţia sau schimbul de prosuse:
eWorld s.r.o Športová 29 , 07101 Michalovce SLOVAKIA
Cum procedez?
Precedura recomandată pentru reclamaţii, schimbul sau returnarea produselor:
- În cazul reclamaţiei, schimbului sau returnării produselor, ataşează la produse şi formularul de reclamaţii completat, pe care îl găseşti în această secţiune mai sus.
- În formular descrie pe scurt defectul produsului, în cazul produselor neutilizateare şi returnezi produsele conform legii în 14 zile de la livrarea coletului (la noi în 15 zile), ajunge să treci numai numărul contului sau numărul de catalog al produsului pe care îl vrei în locul produsului comandat iniţial.
- Produsele împreună cu formularul de reclamaţii completat trimite sub forma unui colet asigurat obişnuit fără plata ramburs pe adresa:
eWorld s.r.o Športová 29 , 07101 Michalovce SLOVAKIA
- Cheltuielile legate cu trimiterea înapoi a produselor le vei suporta tu ca şi clientul nostru, în cazul reclamaţiei îndreptăţite îţi vom compensa întreaga valoare a taxelor poştale.
- În legătură cu recepţionarea produselor returnate şi reclamate te vom ţine la curent prin intermediul poştei electronice.
- Pentru rezolvarea reclamaţiei răspunde vânzătorul (adică noi) pe baza evaluarii profesioniste (expertului judiciar). În maxim 30 de zile de la primirea produselor reclamate te vom informa despre modul de soluţionare a reclamaţiei pri intermediul poştei electronice.
Procedura de reclamaţii
(răspunderea pentru defecte, garanţia, reclamaţii)
1.1. Cumpărătorul poate depune reclamaţia la sediul vânzătorului. La înaintarea reclamaţiei cumpărătorul este obligat să completeze formularul de reclamaţii. Cumpărătorul este obligat să predea bunurile reclamate împreună cu accesoriile şi documentaţia produselor, scrisoarea de livrare, certificatul de garanţie, documentul care confirmă plata, copia după factură sau copia documentului de cumpărare.
1.2. Dreptul cumpărătorului pentru aplicarea garanţiei la vânzător încetează în următoarele situaţii:
a) dacă nu au fost predate bunurile reclamate împreună cu accesoriile şi documentaţia produselor, scrisoarea de livrare, certificatul de garanţie, documentul care confirmă plata, copia după factură sau copia documentului de cumpărare.
b) dacă nu au fost reclamate defectele vizibile la preluarea bunurilor,
c) la expirarea termenului de garanţie al bunurilor,
d) în cazul deteriorării mecanice a bunurilor pricinuite de cumpărător,
e) în cazul utilizării bunurilor în condiţii necorespunzătoare de umiditate, cu influenţe chimice şi mecanice ale mediului natural,
f) manipulare neprofesionistă, neglijenţă sau lipsa întreţinerii,
g) deteriorarea bunurilor prin îngreunarea sau utilizarea excesivă în raport cu condiţiile trecute în documentaţie, principiile generale, normele tehnice sau recomandările de securitate valabile pe teritoriul republicii Slovace,
h) deteriorarea bunurilor prin evenimente imprevizibile şi care nu pot fi evitate,
i) deteriorarea bunurilor prin distrugere accidentală sau deteriorare accidentală,
j) interveţie neprofesionistă, prin intervenţia altor persoane în afara celor autorizate, deteriorare în timpul transportului, deteriorare prin apă, foc, electricitate statică sau atmosferică sau prin intervenţia forţelor majore.
1.3. În cazul în care cumpărătorul depune o reclamaţie, vânzătorul este obligat să-l informeze despre drepturile sale conform punctelor 7.5., 7.6. şi 7.7. din TC, pe baza deciziei cumpărătorului pentru care dintre aceste drepturi va opta, este obligat să indice modul de soluţionare a reclamaţiei conform puctului 1.10. din TC, imediat şi în situaţii mai complicate cel târziu în 3 zile lucrătoare de la data depunerii reclamaţiei şi în situaţii justificate, mai ales când este necesară o evaluare tehnică complicată al stării bunurilor cel târziu în termen de 30 de zile de la depunerea reclamaţiei. După indicarea modului de soluţionare a reclamaţiei, reclamaţia se soluţionează imediat, în cazurile justificate reclamaţia se poate soluţiona şi mai târziu; soluţionarea reclamaţiei nu poate să depăşească termenul de 30 de zile de la data depunerii reclamaţiei. După terminarea termenului de soluţionare a reclamaţiei cumpărătorul are dreptul de retragere din contract sau dreptul la înlocuirea produsului cu unul nou.
1.4. Dacă cumpărătorul a înaintat reclamaţia în primele 12 luni de la preluarea bunurilor, vânzătorul poate soluţiona reclamaţia prin respingere numai pe baza expertizei profesioniste; indiferent de rezultatul expertizei, nu se poate solicita de la cumpărător să plătească costurile expertizei profesioniste şi nici alte costuri aferente expertizei. Vânzătorul este obligat să ofere cumpărătorului un exemplar al documentului expertizei profesioniste care dovedeşte respingerea reclamaţiei nu mai târziu de 14 zile de la data soluţionării reclamaţiei. Prin aceasta nu este anulează obligaţia vânzătorului de a emite un document scris privind soluţionarea reclamaţiei nu mai târiu de 30 de zile de la data înaintării reclamaţiei.
1.5. Dacă cumpărătorul a înaintat reclamaţia după 12 luni de la preluarea bunurilor, şi vânzătorul a respins-o, persoana care a soluţionat reclamaţia este obligată să menţioneze în documentul de soluţionare a reclamaţiei, unde poate să trimită cumpărătorul bunurile pentru expertiza profesională. Dacă produsul este trimis la expertiza profesională la persoana indicată, costurile cu expertiza profesională precum şi toate celelate costuri aferente vor fi suportate de vânzător indiferent de rezultatul expertizei. Dacă cumpărătorul prin expertiza profesională demostrează răspunderea vânzătorului pentru defect, poate să înainteze din nou reclamaţia; perioada în care se efectuează expertiza profesională nu intră în calculul perioadei de garanţie. Vânzătorul este obligat să achite în cel mult 14 zile de la data repunerii reclamaţiei toate costurile cu efectuarea expertizei profesionale precum şi toate costurile aferente acesteia. O reclamaţie depusă din nou nu se poate respinge.
1.6. Vânzătorul este obligat să emită o confirmare la cumpărător cu privire la înregistrarea reclamaţiei. Dacă reclamaţia este înaintată prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă, vânzătorul este obligat să trimită imediat o confirmare pentru recepţionarea reclamaţiei; dacă nu este posibil să trimită imediat, trebuie să trimită fără întârziere inutilă, cel târziu împreună cu documentul de soluţionare a reclamaţiei; confirmarea nu trebuie să fie trimisă dacă cumpărătorul are posibilitatea de a dovedi prin altă modalitate depunerea reclamaţiei.
1.7. Vânzătorul este obligat să emită un document scris cu privire la soluţionarea reclamaţiei nu mai târziu de 30 de zile de la data depunerii reclamaţiei.
1.8. Vânzătorul ţine o evidenţă a reclamaţiilor, care conţine informaţiile despre data depunerii reclamaţiei, data şi modul de soluţionare a reclamaţiei şi numărul de înregistrare a documentului de reclamaţie.
1.9. Prin soluţionarea reclamaţiei nu se aduce atingere dreptului cumpărătorului pentru recuperarea prejudiciului conform Legii nr. 294/199 M.O. din republica Slovacia privind răspunderea pentru daune cauzate de produsul defect conform Legii nr. 451/2004 M. O. din republica Slovacia cu modificările ulterioare.
Retragerea din contractul de cumpărare
2.1. Vânzătorul are dreptul de a anula comanda din motivul epuizării stocului de bunuri, lipsei de bunuri, din motive de forţă majoră sau dacă nici în cazul depunerii tuturor eforturilor nu este capabil să furnizeze mărfurile la cumpărător în termenul prevăzut în TC sau la preţul de vânzare menţionat în magazin. Cumpărătorul îşi poate exercita dreptul de retragere din contract printr-o cerere scrisă sau prin e-mail. Vânzătorul beneficiază de dreptul de retragere din contract şi în cazul în care primeşte avans de la cumpărător conform punctului 2.4. din TC, o parte din preţul de achiziţie sau preţul întreg al bunurilor. Prin aplicarea dreptului de retragere din contract de către cumpărător, contractul de cumpărare se anulează de la început. Vânzătorul returnează cumpărătorului avansul achitat conform punctului 2.4. din TC, partea din preţul de achiziţie sau preţul întreg al bunurilor nu mai târziu de 14 zile de la data aplicării dreptului de retragere din contract de către cumpărător.
2.2. Cumpărătorul are dreptul să se retragă din contract fără menţionarea vreunui motiv în condiţiile menţionate de Legea nr. 102/2014 M.O. din republica Slovacia, privind protecţia consumatorului în cadrul vânzării de bunuri sau a furnizării serviciilor pe baza contractului încheiat la distanţă sau a contractului încheiat în afara spaţiilor comerciale ale vânzătorului, cu modificările şi reglementările ulterioare (denumită în continuare „legea protecţiei consumatorului în vânzarea de bunuri”) în termen de 14 zile de la data preluării bunurilor. Prin aplicarea dreptului de retragere din contract de către vânzător, contractul de cumpărare se anulează de la început şi totodată şi fiecare contract anexă la contractul iniţial din care s-a retras cumpărătorul. Cumpărătorul se poate retrage din contract al cărui obiect îl constitue furnizarea de bunuri înainte de începerea temenului de retragere din contract.
2.3. Cumpărătorul nu poate să se retragă din contractul de cumpărare, al cărui obiect este:
a) vânzarea bunurilor realizate după cerinţele speciale ale cumpărătorului, bunurile realizate după măsura sau indicate special pentru un anumit cumpărător,
b) vânzarea bunurilor în ambalaj de protecţie, care nu se pretează la returnare din motive de igienă şi protecţia sănătăţii şi a cărui ambalaj de protecţie a fost retunat deteriorat,
c) vânzarea bunurilor, care pot fi prin natura lor după furnizare amestecate inseparabil cu alte bunuri.
2.4. Cumpărătorul poate aplica dreptul de retragere din contract printr-o cerere scrisă, prin e-mail, sau printr-un formular de înregistrare pe alt suport durabil sau prin intermediul formularului de retragere din contract trimis pe adresa sediului vânzătorului: eWorld s.r.o, Športová 29 , 07101 Michalovce SLOVAKIA (denumit în continuare „anunţarea retragerii din contract”). Formularul de retragere din contract se poate prelua de aici: PDF formular reclamaţii
2.5. Termenul de retragere din contract se consideră respectat dacă anunţul retragerii din contract a fost trimis la vânzător cel târziu în ultima zi a termenului detaliat la punctul 3.2. din TC.
2.6. Cumpărătorul este obligat să trimită nu mai târziu de 14 zile de la retragerea din contract, bunurile împreună cu accesoriile şi documentaţia produselor, scrisoarea de livrare, certificatul de garanţie, documentul care confirmă plata, copia după factură sau copia documentului de cumpărare în ambalajul original înapoi, sau să-l predea la vânzător sau persoanei împuternicite de vânzător pentru preluarea bunurilor. Termenul conform primei propoziţii se consideră respectat dacă bunurile au fost predate pentru transport cel târziu în ultima zi a termenului.
2.7. La retragerea din contract cumpărătorul suportă numai cheltuielile cu returnarea bunurilor la vânzător sau la persoana împuternicită de vânzător pentru preluarea bunurilor.
2.8. Vânzătorul este obligat fără întârziere nejustificată cel târziu în 14 zile de la recepţionarea anunţului de retragere din contract să returneze cumpărătorului toate cheltuielile justificabile, pe care le-a încasat pe baza contractului de cumpărare sau în legătură cu acesta, mai ales preţul de vânzare, inclusiv taxele de transport, livrare, taxe poştale şi alte cheltuieli şi comisioane. Vânzătorul nu este obligat să achite cumpărătorului cheltuieli suplimentare, dacă acesta a ales altă modalitate de livrare, în afara celei mai uzuale şi mai ieftine recomandate de vânzător. Prin cheltuieli suplimentare se înţelege diferenţa dintre cheltuielile de livrare, alese de cumpărător şi cheltuielile cu cel mai ieftin mod de livrare oferit de vânzător.
2.9. Vânzătorul returnează cumpărătorului cheltuielile justificabile conform punctului 3.8. din TC în acelaşi mod în care cumpărătorul a procedat la plata sa, dacă cumpărătorul nu a specificat alt mod de plată în anunţul de retragere din contract, fără achitarea altor comisioane.
2.10. Vânzătorul nu este obligat să returneze cumpărătorului consumator plăţile justificabile conform punctului 3.8. din TC înainte ca bunurile să fie returnate sau până când cumpărătorul nu dovedeşte că bunurile au fost trimise înapoi vânzătorului cu excepţia cazului în care vânzătorul propune că va ridica el bunurile personal sau prin intermediul persoanei împuternicite.
2.11. La retragerea din contract şi returnarea bunurilor cumpărătorul este responsabil pentru reducerea valorii bunurilor, care a apărut ca urmare a unui tratament necorespunzător care este dincolo de sfera de aplicare a tratamentului necesar pentru identificarea caracteristicilor şi a funcţionalităţii bunurilor, mai ales prin folosirea bunurilor, deteriorarea bunurilor, distrugerea bunurilor şi pierderea acestora.
2.12. Dacă cumpărătorul nu îndeplineşte una din obligaţiile trecute la punctele 3.2. şi 3.4. din TC, retragerea din contract nu este valabilă şi nu are efecte şi vânzătorul nu este obligat să returneze toate plăţile justificate conform punctului 3.8. din TC la cumpărător şi deasemenea el are dreptul la rambursarea cheltuielilor legate de expedierea bunurilor înapoi la cumpărător.